torek, 30. september 2014

1-2-3, otrok računalnik dobi!

Vedno več je otrok, ki nimajo dostopa do računalnika doma! Zato se je Fakulteta za računalništvo in informatiko, Univerze v Ljubljani odločila, da pripravi jesensko šolo računalništva za otroke, med 8-11 letom starosti. Povabili bodo otroke, ki sicer ne bi mogli do računalnika.

V času krompirjevih počitnic se bodo otroci spoznali z osnovami, sestavili svoj računalnik in se naučili osnov programiranja in zabavno preživeli počitnice. Šolo bodo kot prostovoljci vodili sodelavci fakultete, tečaj pa bo potekal na računalnikih Kano. To so računalniki, ki si jih otrok sestavi sam, hkrati pa imajo na voljo operacijski sistem, ki omogoča hitro spoznavanje s programiranjem in vpelje otroka v svet računalništva.

Da bi otrokom omogočili tudi nadaljne delo z računalniki so se odločili, da bodo računalnike po koncu šole otrokom podarili. Zato zbirajo sredstva, s katerimi bodo lahko te računalnike tudi kupili. V društvu Alumni FRI njihovo akcijo podpiramo in jim pri tem tudi pomagamo.

Da bi bila akcija čimbolj uspešna, vabimo slovenska podjetja in njihove sodelavce, da sredstva zberejo v podjetju in prispevajo ekipno. Ekipe, ki bodo sodelovali bomo seveda objavili, a glavna nagrada je seveda nasmeh otrok, katerim bodo podarili prihodnost.

Zato iščemo koordinatorje, po enega za vsako ekipo, ki bo sredstva zbral. Vse kar je potrebno je, prijaviti se kot koordinator, zbrati sredstva in jih nakazati na račun društva Alumni FRI. Za vse ostalo bomo poskrbeli sami.

Poskrbeli bomo, da bodo računalniki prišli v prave roke. Cena za posamezni računalnik je 200EUR (računalnik in monitor), nekaj stroškov pa je povezanih tudi z organizacijo in prehrano, ki jo zagotavljajo za otroke v času šole. Cilj je, zbrati 7.000 EUR, kar bo omogočilo, da lahko v svet računalništva vpeljemo 25 otrok, katerih družine si tega ne bi mogle privoščiti. Če bomo zbrali več sredstev, bomo obdarili več otrok.

Kako uspešni smo do sedaj bili pri zbiranju sredstev si lahko ogledate na www.kodiram.si/kano/. Sredstva zbiramo do 10.10.2014.


NAVODILA ZA KOORIDINATORJE

1. Prijaviš ekipo:
Na naslov vida.groznik@gmail.com potrdi sodelovanje in sporoči za katero ekipo/podjetje zbiraš, oz. kdo v vaši ekipi bo prevzel organizacijo.
2. Pošlješ priloženo sporočilo svojim sodelavcem in jih pozoveš k zbiranju sredstev.
3. Do 10.10.2014 nakažeš zbrana sredstva na TRR: SI56 2900 0005 1142 137 (Društvo Alumni FRI, Tržaška 25, 1000 Ljubljana) s pripisom „donacija KANO [ime podjetja/ekipe]”

2 komentarja:

  1. SWIFT od banke manjka, da bi lahko izvedel nakazilo

    OdgovoriIzbriši
  2. Unicreditbank Slovenija: http://www.unicreditbank.si/sl/O_nas/UniCredit_Bank/Osebna_izkaznica

    SWIFT: BACXSI22

    hvala, ales

    OdgovoriIzbriši