Življenjepis

Sem bivši glasnik digitalnih tehnologij Republike Slovenije in podjetnik. Sem ustanovitelj CubeSensors, kjer izdelujemo naprave za kakovost bivanja. Bil sem tudi  predsednik upravnega odbora Zemante, enega najuspešnejših slovenskih podjetij, ki je uspelo pridobiti tuj kapital in se uspešno razvija na zahodnih trgih.  Podjetje sem tudi vodil od ustanovitve do 2010. V preteklosti sem sodeloval pri vodenju večih podjetij kot sta bila Intertrade in Aster, ter vodil svetovalno podjetje, ki je sodelovalo slovenskimi in tujimi podjetji.

Do leta 2000 sem bil aktiven v razvoju računaniških sistemov, predvsem na področju borzništva v Sloveniji in tujini. Napisal sem tudi knjigo o programiranju podatkovnih baz podatkov, in jo izdal pri tehnični založbi O'Reilly Media. 

Dve leti sem preživel na Dunaju, zadnjih nekaj let pa sem bil aktiven na zahodnih trgih in pri nas.

Diplomiral sem na ljubljanski računalniški fakulteti, po nekaj letih pa izobraževanje nadaljeval na California State University, Hayword, kjer sem 2001 končal študij MBA. Predavam tehnološko podjetništvo na Faktulteti za računalništvo in informatiko.

LinkedIn