ponedeljek, 21. oktober 2013

Digitalna Slovenija - Teden interneta in Simbioza

Danes se začenjata dva najpomembnejša dogodka v Sloveniji, namenjena širjenju digitalne družbe. Obema je skupno to, da sta organizirana in vodena iz skupnosti. S prostovoljci.

Prvi je zdaj že dobro uveljavljena Simbioza. Tokrat tretjič. Simbioza je dogodek, ki poveže starejšo populacijo z digitalno generacijo. Gre za izjemen projekt, katerega pobudnik Žiga Vavpotič je uspel v treh letih zbobnati na kup celo Slovenijo in zagnati projekt s katerim se upravičeno lahko hvalimo po Evropi in svetu.

Drugi projekt je Teden interneta, ki se je v nekaj dneh prelevil v najodmevnejše dogajanje na področju internetnih podjetij, ki začenjajo - startupov. Vabim vse, ki jih zanimajo startupi ali pa želi zvedeti kaj več, da se udeležijo katerega od dogodkov. Večina je brezplačnih in njihov namen je predvsem poglabljati zavedanje, da startupi so industrija. Še posebej vabilo velja za ministre in uradnike, ki skrbijo za gospodarstvo, digitalno družbo in razvoj. Nova generacija se samoorganizira, ponudite jim roko.

Želel bi si, da bi tisti, ki krojijo digitalno bodočnost Slovenije bolj sodelovali s takimi projekti, jim ponudili pomoč in okolje, kjer bi se lahko še bolj razvijali.

Ni komentarjev:

Objavite komentar