četrtek, 17. oktober 2013

Evropski teden programiranja

Naslednji mesec, med 25. in 30.11 bo Evropski teden programiranja. To je projekt, ki so zasnovali mladi svetovalci Neelie Kroes, med njimi predvsem naša Alja Isaković. Namen projekta je razširiti in popularizirati veselje do programiranja. Velja, da je programiranje jezik prihodnosti in pomembno je, da se čimveč ljudi tega zaveda.

Velik pomen tednu daje tudi dejstvo, da je organiziran neformalno, da vsak prispeva kolikor lahko, da za to niso bila porabljena velika sredstva in da se ni veliko sestankovalo, le udejanilo se je.

Upam, da se bo iniciativi za Evropski teden programiranja pridružilo čimveč šol, organizacij in dogodkov, da se bo tudi Slovenija pokazala kot eden od glavnih udeležencev tedna programiranja, in da je dovolj ideja, da se lahko premaknemo.

Slovenska startup skupnost je to dokazala in praktično v nekaj dneh organizirala Internetni teden, Žiga Vavpotič to dokazuje že nekaj let in s prostovoljci organizira Simbiozo. Zdaj je čas, da se tudi drugi zganejo in pokažejo, da se da z malo truda narediti nekaj velikega in se dotakniti tistega, ki vam je najbljižji. 

Želim si, da bi vodilni v državi podprli iniciativo in s tem opozorili vse, da je digitalna družba prihodnost. Da bi mediji podprli prizadevanja vseh, ki se trudijo pomagati drugim. Odlično bi bilo, da bi učitelji v šolah ponudili možnost otrokom spoznati kaj programiranje je, da bi različne organizacije omogočale tečaje, dneve odprtih vrat in podobno, ki bi širile zavedanje, da je programiranje tudi dejavnost prihodnosti, ki nas vse vodi v boljšo digitalno družbo. 

Za to ne rabimo koordinacijskih odborov, vodij projektov ali dodatnih sredstev. Dobra volja in internet sta dovolj.

Ni komentarjev:

Objavite komentar