ponedeljek, 21. maj 2012

IKT in startupi v Sloveniji

Jutri bo še zadnji dogodek v okviru dneva informacijske družbe. V Tehnološkem parku Ljubljana bo potekala okrogla miza z naslovom IKT in startup podjetja.

Na okrogli mizi bomo obravnavali vpliv malih, novih start-up podjetij na informacijsko-komunikacijske tehnologije (IKT), hkrati pa se bomo poskušali prebiti do odgovora, kakšne so prednosti takšne vrste malih podjetij. Kje so meje in kaj lahko podjetniki naredimo, da bi bili še uspešnejši? Kako lahko država vzpodbudi razvoj IKT s pomočjo malih podjetij in kaj na tem področju lahko stori in nudi Slovenija?

Kot paneliste  sem povabil Majo Tomanič Vidovič, direktorico Slovenskega podjetniškega sklada, ki nam bo lahko iz prve roke predstavila in komentirala oblike pomoči in spodbud, ki so v Sloveniji na voljo. Pridružil se nam bo tudi Tone Stanovnik, soustanovitelj in direktor Špice International, ki je bilo startup pred 20 leti, zdaj je pa že uveljavljeno podjetje, ki posluje v več državah. Tretji panelist bo Matej Kurent, podjetnik, ki trenutno deluje v dveh podjetjih, v preteklosti je pa tudi bil že na obeh straneh mize, tako podjetnik, kot tudi investitor.

Vabim vse, ki vas ta tema zanima, da se nam jutri ob 14h pridružite v TPLJ, konferenčna dvorana stavbe B. V pravi maniri e-sodelovanja tudi prosim za vprašanja in teme,  ki vas zanimajo in zastavili jih bomo panelistom. Na Quori je temu namenjena posebna stran, vesel bom vsakega predloga, lahko mi jih pa pošljete tudi po mailiu ali pa vpišete kot komentar na ta blog.

Ni komentarjev:

Objavite komentar