ponedeljek, 14. oktober 2013

Center o razvoju informacijske družbe

Po več kot letu uspešne akcije in razstave GOTO 1982, ki je omogočila pregled nad računalniško zgodovino pri nas, lahko z veseljem poročam, da se stvari premikajo naprej. Razstava je bil vrhunec večletnega sistematične zbiranja, restavriranja in skrbi za ohranjanje tehnične in kulturne dediščine na področju računalništva, telekomunikacij in informacijskih tehnologij.

Skupina, ki je ustvarila razstavo GOTO 1982 se je organizirala v Društvo računalniki muzej in pričela ustvarjati Center o razvoju informacijske družbe. Center bo pokrival pregled tehničnega dela računalništva, kot tudi vpliv informacijskih tehnologij na družbene spremembe v zadnjih pedesetih letih, ter razvoj umetnosti in kulture, povezane z informacijskimi tehnologijami.

Posebej me veseli, da so se projekta lotili zanesenjaki, ki iskreno želijo predstaviti in razvijati razumevanje vplivov informacijske družbe na naša življenja. Upam, da bodo tudi pristojne institucije to iniciativo podprle in ji omogočale dolgoročno življenje in razcvet. Zato podpiram njihov trud tudi s podpisom pisma o nameri sodelovanje pri vspostavitvi Centra!

Upam, da bodo zgledu sledili tudi drugi in tako podprli to iniciativo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar