ponedeljek, 11. junij 2012

Zbiranje sredstev za GOTO 1982


Razstava GOTO 1982 je presegla vsa pričakovanja v odzivih računalniške skupnosti. Muzej novejše zgodovine in Računalniški muzej v nastajanju sta opravila izjemno delo in predstavila razvoj računalništva v pregledni obliki, od Enigme, večjih računskih strojev, ZX Spectrumov pa do slovenskih biserov kot so računalniki Iskre Delte in Gorenja. Kot sem že napisal, menim da bi morala biti odprta za javnost in dostopna vsem.

Zato sem se odločil, da bo ena prvih iniciativ, ki jih bom izpeljal kot glasnik digitalnih tehnologij, zbiranje sredstev, ki bodo omogočila odprtje razstave GOTO 1982 brezplačno za javnost.

Z zbranimi sredstvi bomo omogočili:
- da bo razstava brezplačno odprta za javnost
- dodaten pedagoški in družabni program, ki bo javnosti še dodatno približal računalništvo in njegov razvoj pri nas
- izdajo kataloga razstave

Presežna sredstva bomo namenili delovanju in zagonu Računalniškega muzeja, ki trenutno gostuje v najetih skladiščnih prostorih in posluje predvsem s pomočjo prostovoljcev.

Akcijo zbiranja sredstev pričenjamo danes in potrudili se bomo, da bomo do 21.6.2012 zbrali 13.000 EUR, kolikor je potrebno za načrtovane aktivnosti. Menim, da bi računalničarji to lahko zbrati in tako prispevali družbi. S tem bomo tudi pokazali, da se z malo dobre volje da premakniti marsikaj in narediti nekaj dobrega.

S pozivom za donacijo želim nagovoriti vse, posameznike in podjetja, katerim računalniki omogočajo uspešnost in delo. Z veseljem poročam, da se je kot prvi akciji pridružil minister Žiga Turk z osebno donacijo za podporo razstavi in s tem postavlja zgled za vse. Vabim vse računalničarje, pedagoge in podjetja, da se vpišete na seznam donatorjev, da vam lahko pošljemo potrebna navodila in morebitno dokumentacijo za sodelovanje v akciji. Ker želimo v akcijo vključiti širok krog prijateljev, bomo akcijo dnevno spremljali na mojem blogu, kakor tudi na tviterju oznako #GOTO1982.

Prosim tudi, da posredujete ta poziv vsem posameznikom in podjetjem, ki bi sodelovali v skupni akciji, ki je namenjena razširitvi in popularizaciji računalništva pri nas.

Komentarje, vprašanja in predloge lahko pošiljate neposredno na moj elektronski naslov, več informacij dobite tudi pri gospe Ireni Ribič, 01/ 300 96 33, irena.ribic@muzej-nz.si.

Ni komentarjev:

Objavite komentar