sreda, 13. februar 2013

RailsGirls se vračajo!

Po izrednem uspehu RailsGirls konec lanskega leta, se dogodek vrača v Slovenijo. Naslednji dogodek bo 2.marca na Fakulteti za računalništvo in informatiko. Dekan in vodstvo so prijazno sprejeli pobudo, odprli vrata fakultete in ponudili pomoč. Pridružila se je tudi uigrana organizatorska ekipa z Aljo in Živo na čelu in prepričan sem, da bo dogodek zopet odličen.

Še največ težav smo imeli s sponzorji, a so nam tokrat na pomoč priskočili fantje in dekleta iz KlikeSilicijevih vrtičkov in Žabci.

Ker je bilo na prvem RailsGirls zanimanje izjemno, je seveda pričakovati, da bo tokrat podobno. Še posebej pa vabimo srednješolke, ki bi rade spoznale programiranje in bi jim to pomagalo pri odločitvi za študij. Prijave potekajo do 22.februarja, zato pohitite s prijavo!

Se pa tudi že napoveduje mariborski dogodek v maju. Odlično bi bilo, če bi RailsGirls lahko postala stalnica v Sloveniji, zato vabim tudi organizatorje, ki bi bili pripravljeni organizirati podobne delavnice drugje po Sloveniji, da se opogumijo in zaženejo svojo RailsGirls iniciativo! Z veseljem pomagamo, če le lahko.

Ni komentarjev:

Objavite komentar