torek, 12. junij 2012

Kiberpipini muzejski začetki

Akcija zbiranja sredstev za GOTO1982 je že obrodila prve sadovove in z veseljem poročam, da je v prvem dnevu obljubljenih že 2550 EUR za brezplačno odprtje razstave. Vendar je do cilja še dolga pot, zato je vsaka pomoč dobrodošla.

Sodelovanje vseh je pomembno, saj bomo tako pokazali kaj naša industrija zmore. Najboljša novica pa je, da večina donatorjev ne postavlja nikakršnih pogojev ali dodatnih želja, le z veseljem se odzovejo!

Še kratko o zgodovini. Razstava temelji na Kiberpipinih nekajletnih naporih, da se ohrani računalniška dediščina. Tam se je skupina mladih pred desetletjem zelo entuziastično lotila projekta, da bi zbrala delujoče stare računalnike in jih ohranila za nove generacije. Iz majhnega projekta je nastala odlična zbirka, ki je kmalu prerasel okvire prostorov Kiberpipe in tako je nastala iniciativa za Računalniški muzej, katerega del razstave je tudi del GOTO 1982. In ravno zaradi njih danes lahko govorimo o tem, da bi bil že čas, da Slovenija dobi stalno razstavo računalništva pri nas. In pri tem lahko vsi pomagamo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar