četrtek, 21. junij 2012

Uspelo nam je!

Tudi skupina
Tudi skupina (Photo credit: Wikipedia)
Uspelo nam je zbrati potrebna sredstva, 13.000 EUR, kolikor smo potrebovali, da lahko razstavo GOTO1982 brezplačno odpremo za javnost. Muzej novejše zgodovine bo pripravil pedagoške vsebine, izdali bodo katalog in pripravili učne vsebine za šolarje in javnost. Vse skupaj nam je uspelo v pičlih 10 dneh, od ideje do zbranih sredstev!

Razstava se ne bi zgodila brez prostovoljcev Kiberpipe in Računalniškega muzeja, ki so nekaj let dolgo in potrpežljivo zbirali eksponate. Kakor tudi ne bi mogel pisati tega zapisa brez računalniške industrije, ki se je odzvala in donirala zajetno vsoto, ki bo omogočila, da pokažemo slovensko računalniško zgodovino javnosti. Zgodbi so se pridružila največja podjetja, združenje ZIT pri GZS, srednja in mala podjetja. Posebej sem vesel, da je mnogo posameznikov doniralo sredstva individualno. Med njimi minister Turk, direktorji vseh večjih podjetij in ustanovitelji startupov. Tistih, ki imajo najmanj sredstev, pa vendar so prispevali.

Nekdo je predlagal, da bi poleg Wall of fame navedli tudi Wall of shame. Pa bi bilo tu nerodno, saj je zelo malo od tistih, ki sem jih kontaktiral, reklo ne. Z veseljem pa poročam, da niti eden od tistih, ki so sodelovali v zgodbah slovenskega računalništva v preteklosti, ki sem jih kontaktiral, mojega poziva ni zavrnil. In vsem sem globoko hvaležen.

Naključje je hotelo, da sem glasnik digitalnih tehnologij postal pred kakšnim mesecem in kaj kmalu sem dobil v naročje projekt, ki je bil zanimiv, izvedljiv in hkrati dovolj nostalgičen, da sem se ga lahko lotil z vsem zanosom. Odziv vseh sodelujočih je bil tako pozitiven, da mi to daje upanje in potrditev, da se da marsikaj storiti tudi brez velikih sredstev in dolgih protokolov.

Zato hvala sodelujočim in vsem ostalim vabilo, da obiščejo razstavo GOTO1982!
Enhanced by Zemanta

Ni komentarjev:

Objavite komentar