ponedeljek, 28. maj 2012

Brez skrbi, kar naprej!

Pred seboj imam najnovejšo knjigo Brez skrbi, kar naprej!  Gre za knjigo, ki poskuša na prijazen način predstaviti računalnik in uporabo svetovnega spleta, kot pravijo avtorji, seniorjem, starejšim in ostalim odraslim.
Ne želim pisati recenzije, saj se ne čutim dovolj kompetentnega, da bi opisoval tekst skozi oči nekoga, ki se prvič spopada z računalnikom, oz. se ob tem počuti še vedno nekoliko negotovo. Lahko pa povem, da je na prvi pogled zelo simpatična. Predvsem je zanimiva, saj uporablja veliko slik najbolj uporabnih spletnih strani in storitev pri nas, in tako daje bistveno bolj praktičen občutek, kot če bi bilo vse zelo abstraktno opisano.
Poskus založbe, da pripravi tovrstni izdelek po tržnih pogojih je vreden vse pohvale. Zato knjigo priporočam vsem, ki si želijo razumeti računalnik in svetovni splet še nekoliko bolje. Predvsem pa pozivam vse, ki imajo v svoji družini koga, ki bi mu lahko a knjiga prišla prav, da knjigo kupijo in mu jo podarijo - s tem bomo pomagali bralcu, podprli pogumno potezo založbe in storili nekaj koristnega - predvsem za naše seniorje!
Kakorkoli, občinstvo bo povedalo svoje, a jaz že vem, da jo bom podaril najzahtevnejšim kritikom - svojim staršem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar